PANTOFARUL
 
 
         La 48 de ani, a ramas singurul "sustar" din zona. Provine dintr-o familie saraca, cu multi copii, si ca sa invete o meserie s-a bagat ucenic de la 14 ani la un pantofar ceh. La inceput a muncit pentru doua mese pe zi si un loc unde sa doarma. Nu ii place sa povesteasca depre ucenicie: "Am fost, domnule, ca o sluga, i-am facut de toate prin casa, am ranit si la porci. Dar acum a trecut totul si ii sunt recunoscator pentru ca mi-a dat meseria in mana".
        Secretele meseriei sunt multe si a avut nevoie de un timp indelungat pentru a le invata. El spune ca meseria asta nu se poate invata, ea trebuie furată, si dacă nu esti destept nu ai cum sa o furi. Nu lasa pe nimeni din familie sa cumpere pantofi de la oras. Stie să confectioneze toata gama de incaltaminte pentru femei sau barbati: pantofi de costum, cizme, sandale si papuci. In ultimii ani a avut din ce în ce mai putin de lucru. Acum oamenii vin la el doar ca sa aduca la reparat pantofii vechi. Singurele comenzi pentru pantofi noi le are atunci când moare un fost client. Sunt pantofii cu care acesta va fi inmormantat.

 

 

 
english language dogarii tabacarii fierarii moara lui Johann olarul curelarii rotarii morile de apa pantofarul gaterul tobosarii noul serial de televiziune noul serial de televiziune despre noi contact descarcati genericul (2.3MB)