despre noi
 

       Nicolae Lengher este de profesie ziarist si a absolvit Universitatea din Bucuresti. Are o bogata experienta ca operator si monteur cu pelicula de 16 mm. In paralel, a lucrat caricatura pentru presa, participand la saloane in tara si strainatate. A scris scenarii si a facut regia multor filme documentare si de scurt metraje de fictiune, premiate la diverse festivaluri. A indrumat activitati de creatie si cultura cinematografica in cinecluburi, si a organizat Festivalul de film de scurt metraj "Ecran 5".In ultimii 8 ani a realizat productii publicitare pentru televiziuni locale si a lucrat ca scenarist si regizor de film documentar pentru studiouri independente.

       Cosmin Tiglar a absolvit Universitatea Politehnica din Timisoara. Din timpul facultatii a activat ca redactor de radio si a realizat mai multe proiecte de film de scurt metraj, iar dupa absolvire a inceput sa lucreze ca operator si editor de imagine intr-un studio de productie, apoi realizator si coordonator de programe pentru o televiziune locala. In continuare s-a axat pe productia de film documentar in studiouri independente. Au urmat premii si participari la festivaluri internationale de film documentar. A avut ocazia sa lucreze imaginea si regia de montaj, la proiecte importante, ca de exemplu:"Calator in tara eclipsei", un travel de 16 episoade, realizat pentru televiziunea nationala."7 povestiri de dincolo", un serial de docu-drama despre paranormalul etno romanesc, realizat pentru Mediafax Television.

       Dan Ratiu este regizor de film, absolvent al Academiei de Teatru si Film Bucuresti in anul 1992. In timpul studentiei a realizat numeroase filme de scurt metraj, atat de fictiune cat si documentare, premiate la festivaluri nationale si internationale (Marele Premiu al Festivalului de la Karlovy Vary 1996 si Costinesti 1993, premiul pentru regie Costinesti 1996 si premiul special al presedintelui juriului Dakino 1996).
       Din 1997 Dan Ratiu este implicat in managementul postului TVR Timisoara. In aceasta calitate realizeaza filme documentare (Holi- premiul APTR pentru film portret, Timisoara, mica Viena- marele premiu la festivalul Televest, Frontiera de sticla, Li se spunea frontieristii si Undeva in Europa), serialul de calatorie Trasee banatene si este producatorul executiv al slotului de documentar Din aproape in aproape si al programului lunar Meridianul Timisoara transmis de TVR International.

 

 

 
english language dogarii tabacarii fierarii moara lui Johann olarul curelarii rotarii morile de apa pantofarul gaterul tobosarii noul serial de televiziune noul serial de televiziune despre noi contact descarcati genericul (2.3MB)